Kontakt os

+45 5126 0206

Behandling af arvæv

Forside / Ydelser / Behandling af arvæv
Hvorfor behandling af arvæv?

Behandling af arvæv efter en operation handler ikke blot om det kosmetiske: altså om arret er slank og lys eller tyk og rød.

Når du efter en operation igen bliver syet, er hudens normale lag ikke længere veldefineret. I stedet heles lagene nærmest i en klump – og arret kan blive tyk og rød. Vævet under bliver fast og den væske, der skal flyde mellem lagene, står stille. Det begrænser din bevægelighed og giver ofte stikkende, brændende, kløende symptomer.

Hvordan kan en fysioterapeut hjælpe?

Arvævsbehandling er en form for fysioterapi, som interesserer mig. Når jeg udfører massage af arvæv, formes vævet og væsken mellem lagene kan flyde igen. Herved vil du opnå en øget bevægelighed og færre smerter/ symptomer.

Behandling af ar indebærer også relevante øvelser, som vil være med til at vedligeholde og øge behandlingseffekten.
Hvis arret er meget fastbundet vil jeg som alternativ benytte en special tape for at blødgøre og løsne vævet.

Hvornår og hvor meget arret må påvirkes afhænger af, hvor og hvad der er opereret. Så spørg opererende læge eller afdeling.

Fortvivl ikke, hvis arret for længst er helet og det er blevet fast og tyk – for der er stadig håb. Fx kan massage af et kejsersnit ar give gode resultater – også flere år efter operationen.

BV Fysioterapi - billeder til hjemmesiden (31 of 58)
Fascier og fysioterapi

Efter fx en ulykke, en operation eller strålebehandling påvirkes fascie-systemet.  Fascierne skades og klistrer sammen, hvilket du vil opleve som stramhed, nedsat bevægelighed og ofte også smerter.

Idet fascierne formes af det vi laver – er det muligt at genskabe noget af fascie systemets smidighed.

Behandlingen af fascier er en gren indenfor fysioterapi. Med specifikke, blide håndgreb (kombineret med lette udstræk) kan helingsprocessen påvirkes, så du opnår en større bevægelighed efter din ulykke. Fokus er her at påvirke fascierne med let varme og dynamiske stræk.
Lidt forenklet fortalt, skaber håndgrebene bedre plads, hvilket vil forbedre væske transporten i vævet. Hvis du samtidig udfører lette bevægelser, vil væsketransporten blive endnu bedre. Resultatet er et mere fleksibelt fascie system, som giver dig en bedre bevægelighed og færre smerter.

Fascie integreret terapi er en blid behandlingsform, som kan benyttes til (næsten) alle – også folk med kroniske smerter, og de der er behandlet for kræft.

Priser fra 250 kr.

Har du spørgsmål til behandlingen?

Andre ydelser